Wingpennans nyheter

Vi planerar valpar i början av februari 2021

2020-12-02

Ja, vad ska man glädja sig åt så här i coronatider ? Jo, man planerar en kull valpar och nu hoppas vi verkligen att vår tik Wingpennans Gittan blir dräktig och att ett gäng valpar tittar ut första veckan i februari 2021. Vi har valt den fina, härliga hanhunden Breamsdown Benjamin, som bor på kennel Minnows. Många förfrågningar om valpar och listan på intresse är stort. Nu får vi bara avvakta och vänta på tecken som tyder på att hon är dräktig - det lär ju dröja säkert fyra-fem veckor innan vi vet.

Nu har vi kommit in i början på december och detta blir min första lediga jul sedan 2012 - känns väldigt märkligt. Ledsamt nog så kan vi ju inte samlas hela familjen just på grund av pandemin som råder. I år har jag ju allafall tid att förbereda julen, gran har inhandlats idag och några julklappar är redan planerade och inköpta. 

Alla hundar mår bra. Vår äldsta dam i gänget är ju Aya - hon fyller 13 till sommaren. Lite tunn men hänger med på alla promenader och har varit med på många jakter, men under kontrollerade former. I år har det blivit ett tjugotal andjakter och några fasanjakter. Bissie, Elza och Gry har gått fullt ut och Hedvig har fått vara med på de sista jakterna. Lilla Ida, 9 månader, har också provat på att hämta en skammad and - gick hur bra som helst! Jag har ju också haft tid attt hänga med på drevjakter med labbarna - där ställer Bissie, Bella och Elza upp! Har också haft ett 10-tal valpträffar med I-kullen. De är så härliga, men rätt busiga. Nu visste jag ju att det skulle bli mycket tryck i dessa hundar - arbetsmässigt - och så blev det. Ida är en otroligt snabb och arbetsvillig själ som älskar attt apportera. Mycket ben och snabb som en vessla - detta ställer höga krav på mig som förare. Blir dock för det mesta lycklig av att vara ute och träna henne - älskade trollunge.

Antal kommentarer: 2

2020-12-21 20:34:57 - Cecilia Hillergren , Cecilia.hillergren@me.com

Hej!

Vi är en aktiv familj med en 15-årig son som söker den fjärde hörnstenen till vår familj.

Jag jobbat mycket hemma även när det inte är pandemi och promenerar i genomsnitt en mil om dagen.

De senaste månaderna (9) har vi haft förmånen att få hänga dagtid med Harry en jakt golden som bor i samma fastighet. Successivt har beslutet vuxit fram om att ja: vi är redo. För en labbe. En svart hane skulle göra vår familj komplett.

Vänligen
Cecilia Hillergren

2021-01-15 17:13:31 - Gustav, info@vildsvinshund.se, vildsvinshund.se

Roliga nyheter! (star)(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)